Over

Tijs Rooijakkers is beeldend kunstenaar en maakt schetsen in de ruimte met fysieke materialen. Zijn sculpturen zijn groot, vloeiend en organisch en maken de verborgen potentie van een ruimte zichtbaar. 

Tijs heeft een fascinatie voor hoe dingen ontstaan en transformeren. Het moment dat niets overgaat naar iets is magisch. Tijd is vloeibaar en tegenpolen blenden: stilstand en beweging, verleden en toekomst, avontuur en veiligheid. Tijs speelt graag met contrasten en schept zo een multidimensionale wereld.

Zelfmoord

Het thema zelfmoord ligt Tijs nauw aan het hart: “In mijn pubertijd begon ik zelf na te denken over de dood en zelfmoord. Voor het vak Nederlands schreef ik er zelfs een gedicht over. In het gedicht beklom iemand de trap van de Eiffeltoren, met als doel naar beneden te springen. De persoon sprong en zag de wereld dichterbij komen. Hoe meer details, hoe meer geuren en kleuren, des te meer hij van het leven ging houden. Met dit gedicht heb ik het hoofdstuk voor mezelf afgesloten en die gedachte uit mijn systeem gekregen.”

Ook is Tijs, als veteraan (UNPROFOR/SFOR 1993/1994)  vrijwilliger bij het Veteranen Search Team. Deze stichting bestaat uit honderden ex-militairen die worden ingeschakeld zodra er een persoon vermist is. Samen kammen ze bossen uit om vermiste personen terug te vinden voordat het te laat is.

Life Saving Art is één van de projecten van Tijs Rooijakkers. Benieuwd naar ander werk?