Werkwijze

Kunst is in mijn ogen onvoorspelbaar, uniek en compleet afhankelijk van de omgeving. Het creëren van kunst is daarom altijd maatwerk. Mijn werkwijze is los, vrij en flexibel, maar ik hanteer wel een vaste volgorde. Bekijk hieronder mijn stappenplan.

Is er acute nood? Dan denk ik graag direct mee over een tijdelijke oplossing.

Stap 1. Locatiebezoek

Kunst moet passen bij de omgeving en aansluiten bij de beleving van de mensen die er rondlopen. Daarom vind ik het belangrijk om mij eerst te verdiepen in de locatie, het gebouw en de omgeving. Het eerste bezoek is vrijblijvend. Zo kunnen we kennismaken en krijg ik een goed beeld van de vraag en de mogelijkheden.

Stap 2. Het eerste concept

Is de vraag duidelijk, dan ga ik aan de slag met een eerste concept. Ik maak grove schetsen en presenteer mijn ideeën. Je krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en samen kunnen we de ideeën nog finetunen.

Stap 3. Definitief ontwerp

Is het concept akkoord? Dan ga ik aan de slag met een definitief ontwerp. Het gedetailleerde ontwerp bevat ook constructieberekeningen en een offerte voor het realiseren van het kunstwerk.

Stap 4. Planning & uitvoering

Na akkoord van de offerte bepalen we samen de deadline. Hoe lang het duurt om een kunstwerk te realiseren, is afhankelijk van o.a. het formaat en de materialen. Gemiddeld genomen kun je uitgaan van 2 tot 3 maanden.

Stap 5. Oplevering

Gedurende het hele project ben ik het vaste aanspreekpunt. Vanzelfsprekend ben ik op de locatie aanwezig als het kunstwerk wordt opgeleverd. Als je wil, maken we er een feestelijke onthulling van.

Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op!